Tips Mencari Pakej Perkahwinan Terbaik

Apabila anda mencari pakej atau perancang perkahwinan anda, langkah-langkah mudah ini akan memastikan anda berada di landasan yang betul.

Mencari pakej perkahwinan yang sempurna biasanya memerlukan sedikit usaha, tetapi melihat perkahwinan impian anda dengan membuat semua penyelidikan dahulu pasti akan menjadi sangat berbaloi. Berikutan panduan kami akan mengurangkan apa-apa tekanan yang bakal mendatang, dan akan membantu anda mencari perancang yang anda suka.

1. Lakukan Kerja Rumah Anda

Lihat laman web perancang prospektif untuk gambar perkahwinan baru-baru ini yang mereka lakukan untuk membantu mengecilkan senarai anda. Perhatikan sama ada unsur-unsur (seperti warna, hiasan dan pencahayaan) seolah-olah mempunyai rupa yang kohesif dan jika ada gaya menyeluruh yang perkongsian perkahwinan. Ini mungkin yang perancang paling berpengalaman, jadi tentukan jika anda menyukainya. Sekiranya semua pernikahan yang mereka rancangkan melihat ke atas dan glamor dan anda sedang mencari perhimpunan kecil, intim, mungkin bukan perancang yang tepat untuk anda. Juga, dapatkan maklumat tentang jenis perkhidmatan perancangan yang mereka tawarkan, pelanggan yang mereka bekerjasama, anugerah dan keahlian dalam persatuan profesional (seperti Persatuan Perancang Pengantin).

2. Ikutilah Kegemaran Anda

Panggil tiga atau empat pilihan perancang perkahwinan terbaik di bandar anda untuk mengesahkan perkara berikut: jenis perkhidmatan perancangan yang ditawarkan, ketersediaan tarikh perkahwinan, dan julat harga dan / atau kos perkahwinan purata yang mereka merancang. Jika jawapan mereka sesuai dengan anggaran dan visi anda, tetapkan janji untuk bertemu dengan setiap orang.

3. Sediakan untuk Mesyuarat Pertama Anda

Bawa majalah air mata, gambar, Pinterest picks dan papan inspirasi dengan anda apabila anda bertemu dengan perancang yang berpotensi. Di mesyuarat anda, anda pasti ingin mendapatkan kualiti perkahwinan mereka dengan menanyakan kepada mereka tentang peristiwa yang mereka lakukan dan meneliti portfolio mereka, tetapi anda juga melihat personaliti mereka: Adakah ini seseorang yang boleh bekerja dengan rapat untuk bulan pada satu masa? Ucapkan idea anda mengenai gaya dan warna anda dan lihat bagaimana perancang bertindak balas-mereka harus menemuinya dengan semangat. Kemudian tanyakan bagaimana mereka akan menarik visi anda untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang cara mereka bekerja. Seorang perancang yang baik sepatutnya dapat mendengar idea anda dan mengasah mereka untuk menjadikan sesuatu perkahwinan anda unik dan tidak dapat dilupakan.

4. Panggil Rujukan mereka

Jangan merasa tertekan untuk mengupah seorang perancang yang anda suka di tempat kejadian. Luangkan masa untuk memanggil rujukan mereka dan tanyakan kepada perancang dan pasukan mereka berikut:

Berapa rapat mereka berpegang pada bajet anda?

Bolehkah anda menghantar e-mel kepada saya gambar dari perkahwinan anda? (Ini adalah cara yang baik untuk mengesahkan kesinambungan keseluruhan dan profesionalisme perkahwinan. Portfolio perancang dipenuhi dengan kerja terbaik mereka, dan, tentu saja, mereka akan menawarkan pasangan yang mereka tahu gembira dengan kerja mereka untuk rujukan, jadi cari dalam talian untuk perkahwinan sebenar lain yang telah mereka lakukan juga.)

Sudahkah mereka menafsirkan idea anda?

Adakah gaya perkahwinan itu betul-betul apa yang anda mahu?

Apa yang mereka jaga untuk anda (senarai tetamu, mesyuarat vendor, persediaan dan sebagainya)?

Adakah mereka mempunyai cadangan penjual yang baik dan menyelaras dengan kebaikan yang lain?

Adakah mereka bertindak pantas dengan panggilan atau e-mel anda, dan adakah mereka senang bekerja?

Adakah perkahwinan berjalan lancar, menurut tetamu anda?

Apa ada yang salah, dan bagaimana mereka mengendalikannya?

5. Tutup Perjanjian

Luangkan sedikit masa untuk membandingkan dan membezakan harga, nota, nota dan, jika disediakan, cadangan rasmi (sesetengah perancang boleh merangka visi keseluruhan mereka untuk perkahwinan anda dan perkhidmatan yang dimaksudkan mereka dalam bentuk cadangan, yang kemudiannya akan berfungsi sebagai asas untuk anda kontrak). Sebaik sahaja anda menemui perancang anda, hubungi mereka dengan segera untuk menyatakan keinginan anda untuk bergerak ke hadapan dan menerima kontrak. Sebaik sahaja anda telah menandatangani kontrak dan membayar deposit anda, anda akan mendapat penolong kanan anda.

Cadangan saya? Saya pilih http://www.pakej-perkahwinan.com/